M.P.A.C. skapar originella scenkonstverk i kollektiva processer grundade i ett normkreativt och feministiskt förhållningssätt. 

 

Vår huvudsakliga scenkonstnärliga form är clown, vilket genomsyrar vårt arbete med cirkus, teater, dans, performance, musik och video. För oss är clownen av naturen anarkistisk och fungerar som ett slags samhällets samvete. Clownen existerar i kontakten med publiken. Humor är en drivkraft. Leken är central.

M.P.A.C. består av Karin Svensson, Jenny Soddu, Kajsa Englund och Camilla Rud.

Karin Svensson ”Ibland rakar jag mig, ibland inte.” Med en stor kärlek till clownens ärlighet och improvisationskonstens oändliga möjligheter, har Karin studerat vid Eric de Bont i Spanien, med Clowner utan gränser och på Stockholms Dramatiska Högskola. Karin arbetar på frilansbasis med originella föreställningar skapade genom inflytandeprocess, som sjukhusclown och på turné med Clowner utan gränser. Karin kryddar gärna sina framträdanden med hula-hoop och akrobatik.

 

Jenny Soddu ”Jag har aldrig rakat mig. Det hände liksom aldrig.” Sveriges enda artist med en examen i cirkus och en magister i clown. Jennys artisteri innebär ett kontinuerligt utforskande av omöjliga kombinationer av handstående, balans, rörelse och objektmanipulation. Jenny har mött alla de slags publik, i vitt skilda sammanhang och nästan över hela världen, i en stor och bred variation av produktioner; Cirkus Cirkör, chica club gigs, Riksteatern, Kompani Giraff och i flyktingläger i konfliktområden.

 

Kajsa Englund ”Det händer att kompisar vill rycka ett skäggstrå från min haka.” Kajsa har studerat vid Jacques Lecoq teaterskola i Paris och har en magisterexamen i fysisk komedi från Stockholms Dramatiska Högskola. På frilansbasis arbetar Kajsa oftast med devising och fysisk teater. Kajsa är starkt hängiven till utforskandet av clown och dess funktion i samtiden.

 

Camilla Rud ”Jag började få grått hår i 23-årsåldern.” Tonårsroller i film och TV stakade ut Camillas väg som artist. Med en bakgrund i teater och gymnastik, utvecklade Camilla sitt artisteri via en karriär som stunt och presenterade därpå sin egen clown. Med en akrobatisk skicklighet har Camilla snubblat genom kontinenter, tagit magisterexamen i fysisk komedi, grundat clownkompaniet Trupp Trunk och erhållit Narrenpriset.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now