”Allting är utomordentligt kreativt.  / Det som imponerar mest är den fantastiska kroppskontroll som visas upp.”Sydsvenskan, okt. 2020

"Då ni alla skickligt behärskar karaktärer, nyanser o rörelsen kan man bara ana vilket arbete som ligger bakom det lättsamma tilltalet. Det är djupt, mänskligt o feministiskt.”

- Vidisha Mallik, Expressteatern 

”Er scenkonst är fylld med så mycket livslust mot förtrycket. Den tar över blicken, rummet och tolkningsföreträdet. Ni skapar magi och ”pruttkul” för en publik som kommer fatta att de behöver er, för deras (och mina) skratt kommer ur en smärta, en längtan och en stolthet. Precis de skratten behöver många få skratta. Håll ut, kör på.”

- Pelle Hanaeus, Teaterhögskolan Malmö

”En fantastisk föreställning! Galen, skicklig och rolig!”

- Ed Damron, Expressteatern 

BREAST IN PEACE

VÄRLDSPREMIÄR 15 OKTOBER 2020

TURNÉPLAN

 

Bröst, älskade blandning av fett, bindväv och körtlar! Med utgångspunkt i clown, i spänningen mellan skämskudde och virtuositet, tar sig M.P.A.C. an bröst. Vad säger brösten om tillståndet i den kollektiva människosjälen? Vem får visa vad, var, hur?

I BREAST IN PEACE leker M.P.A.C. med föreställningar om bröst för att överraska, ta bort skam, väcka skratt och bredda synen på bröst, både i det offentliga och det personliga intima rummet. Med clown, dans och cirkus bygger de en plats för humor och sårbarhet, hänförelse och motstånd, tricks och eftertanke.

Vem får visa bröstvårtorna på badstranden? I sociala medier? På den upphöjda scenen i strålkastarljuset? Bröst är för stora, för små, för hängiga, för sexiga, för tunga, för platta, för muskulösa. Ammar du här?! Bröst döljs, saknas och sörjs. Bröst är en guldgruva för fyra clowner med punkcirkusattityd!

 

Av och med: Karin Svensson, Jenny Soddu, Kajsa Englund och Camilla Rud
Kostym: Maria Peterson
Musik: Niki Yrla
Ljus: Marie Lalá Nilsson

Regihjälp: Petter Wadsten

TACK till: Anthony Cooks, Lilja Fredriksson,  Patricia Franke och Johanna Stridh.

Under oktober 2019 hade M.P.A.C. residens, inklusive ett work-in-progress, på Karavan - nytt scenrum för cirkus och musik. Residenset var ett samarbete mellan Karavan och Baltic Nordic Circus Network och skedde med stöd av Region Skåne.

Två work-in-progress av BREAST IN PEACE (arbetsnamn: Bara Bara Bröst) visades på Cirkusmania i februari 2020. 

M.P.A.C. har därefter haft längre residens på Teater Tr3 samt på Subtopia.

Premiär var den 15 oktober 2021 på Inkonst i Malmö.

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom

BREAST IN PEACE skapas med stöd från Konstnärsnämnden och Region Stockholm.