To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom

BREAST IN PEACE

”Allting är utomordentligt kreativt.  / Det som imponerar mest är den fantastiska kroppskontroll som visas upp.”

 Sydsvenskan, okt. 2020

”Enastående fantastiska gruppen M.P.A.C.´s självironiska, Breast in Peace, / Vi väntar med spänning på vad som kan tänkas komma härnäst."

 Danstidningen, 2022

I spänningen mellan skämskudde och virtuositet, tar sig M.P.A.C. an bröst. Bröst, älskade blandning av fett, bindväv och körtlar!

Vem får visa bröstvårtorna på badstranden? I sociala medier? På den upphöjda scenen i strålkastarljuset? Bröst är för stora, för små, för hängiga, för sexiga, för tunga, för platta, för muskulösa. Ammar du här?! Bröst döljs, saknas och sörjs.

Bröst är en guldgruva för fyra clowner med punkcirkusattityd!

Med clown, dans och cirkus skapar M.P.A.C en plats för humor och sårbarhet, hänförelse och motstånd, tricks och eftertanke.

”Forestillingen M.P.A.C. leger sikkert og veloplagt med vores ideer om bryster og sætter dem humoristisk og feministisk fri, mens de klovner, jonglerer, danser, laver akrobatik og vildt seje slangemenneske-præstationer.”  

 www.artisten.dk, okt. 2021

Av & med Karin Svensson, Jenny Soddu, Kajsa Englund, Camilla Rud
Kostymdesign Maria Peterson
Musik Niki Yrla
Ljusdesign & teknik Marie Lalá Nilsson​

Fotograf Alex Hinchcliffe

Snickeri Johanna Stridh

Tack till Petter Wadsten, Anthony Cooks, Lilja Fredriksson, Patricia Franke

"Då ni alla skickligt behärskar karaktärer, nyanser o rörelsen kan man bara ana vilket arbete som ligger bakom det lättsamma tilltalet. Det är djupt, mänskligt och feministiskt.” - Vidisha Mallik, Expressteatern 

”Er scenkonst är fylld med så mycket livslust mot förtrycket. Den tar över blicken, rummet och tolkningsföreträdet. Ni skapar magi och ”pruttkul” för en publik som kommer fatta att de behöver er, för deras (och mina) skratt kommer ur en smärta, en längtan och en stolthet. Precis de skratten behöver många få skratta. Håll ut, kör på.” - Pelle Hanaeus, Teaterhögskolan Malmö

”En fantastisk föreställning! Galen, skicklig och rolig!”

- Ed Damron, Expressteatern 

BREAST IN PEACE skapades med stöd från Konstnärsnämnden och Region Stockholm.

Under oktober 2019 hade M.P.A.C. residens, inklusive ett work-in-progress, på Karavan - nytt scenrum för cirkus och musik. Residenset var ett samarbete mellan Karavan och Baltic Nordic Circus Network och skedde med stöd av Region Skåne.  Två work-in-progress av BREAST IN PEACE (arbetsnamn: Bara Bara Bröst) visades på Cirkusmania i februari 2020.  M.P.A.C. har därefter haft längre residens på Teater Tr3 samt på Subtopia. Premiär var den 15 oktober 2021 på Inkonst i Malmö.